Sesam Teriyaki Langoustine

Deze heerlijke schaaldieren zijn perfect bereid en doordrenkt met een smaakvolle Teriyaki toasted sesame saus. Elke beet is een explosie van zeevruchten en zoete, hartige smaken!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 6 stuk(s) verse langoustines
  • 2 eetlepel(s) Teriyaki toasted sesame "kikkoman" 250gr
  • olie om te bakken
  • sesamzaadjes en lente-uitjes voor garnering

Instructies
 

  • Verwijder de kop van de langoustines door met één hand de kop vast te houden en met je andere hand het lijfje. Draai voorzichtig de kop rond totdat deze loskomt van het lijfje. Trek de kop er nu voorzichtig af.
    Knip met een schaar langs de schaal van de langoustines van kop tot staart. Maak de schaal een beetje open en spoel de langoustines grondig schoon onder stromend koud water.
  • Verhit olie in een pan en wok de langoustine staartjes 3 minuten op hoog vuur, of totdat ze mooi roze en gaar zijn.
    Voeg de 2 eetlepels 'Teriyaki toasted sesame' toe aan de pan en wok de langoustines nog 1 minuut samen met de saus. Zorg ervoor dat de langoustines goed bedekt zijn met de saus.
  • Serveer de langoustines met saus in een bord. Garneer indien gewenst met wat sesamzaadjes en fijngehakte lente-uitjes voor extra smaak en presentatie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!