Salsa Tortilla
Salsa Tortilla is een heerlijk en smaakvol gerecht met levendige en frisse smaken. Het gerecht kan worden vergezeld door bijgerechten zoals zure room, guacamole of een knapperige salade.
Ingrediënten
- 4 stuk(s) Komali tortilla
- 50 gram Zoete Maiskorrels "umai" 425ml
- 250 gram rundergehakt
- 50 milliliter Sweet Soy Sauce (Ketjap Manis) "ABC" 275ml
Kruidenmengsel
- 1 eetlepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
- 1/2 theelepel(s) Garlic Powder "Lucullus" 40gr
- 1 eetlepel(s) oregano
- 1/2 theelepel(s) komijn
- 1/2 theelepel(s) koriander poeder
- chilli- of cayenne poeder naar smaak
Salsa
- 20 milliliter Chipotle Hot Sauce "Cholula" 150ml
- 1 stuk(s) knoflook
- 2 stuk(s) tomaten
- 1/2 stuk(s) rode ui
- 1/2 stuk(s) limoen
- 10 gram peterselie
- 1 theelepel(s) zout
- 15 gram bruine suiker
Instructies
- Snipper de knoflook en peterselie fijn. Snijd de tomaten (verwijder de zaadlijsten) en rode ui in blokjes.
- Meng het rundergehakt met het kruidenmengsel, zoete soja saus en de mais. Vorm hieruit 4 gelijke balletjes.
- Verdeel de gehaktballetjes over de tortilla's.
- Combineer de knoflook, tomaat, ui en peterselie in een kom. Pers het sap van een halve limoen erboven uit en breng het geheel op smaak met zout en suiker. Voeg vervolgens Cholula hot sauce toe.
- Verhit een pan en bak de tortilla's eerst op het gehaktmengsel. Draai ze na 3 minuten om en leg het salsa mengsel op de tortilla. Vouw de tortilla dubbel.
- Leg de gevulde tortilla op een bord en geniet van deze heerlijke Salsa Tortilla!
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!