Saigon Lemongrass Chicken
Gegrilde kipfilet met pittige noodles, een frisse kruidensalade en Vietnamese dressing
Ingrediënten
In de DIY-box
- 2 stuks kipfilet
- 2 zakjes ramen noodles
- 100 gram champignons
- 2 stuks lente-ui
- 1/4 stuk ananas
- 1 bosje krulpeterselie
- 1 stuk rode peper
- 1 teen knoflook
- 10 gram kruidensalademix
- 40 gram citroengraspuree
- 4 eetlepels specerijenmix
- 30 gram gezouten cashewnoten
- 2 eetlepels vissaus
- 1 stuk limoen
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
Zelf toevoegen
- 6 eetlepels water
- 1 snufje zout & peper
- 2 el olijfolie
Video
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook eerst doormidden en daarna in dunne plakjes. Hak de plakjes vervolgens fijn. Verwijder de boven- en onderkant van de rode peper en gooi deze weg. Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten, snijd hem nogmaals doormidden en hak de peper in kleine blokjes. Hak de krulpeterselie fijn.
- Meng in een kom de suiker, water, het sap van 1 limoen en de vissaus. Roer goed door totdat alles gemengd is. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, peterselie en rode peper toe. De hoeveelheid rode peper die wordt toegevoegd bepaald de scherpte van het gerecht. Meng opnieuw goed door elkaar en zet de dressing in de koelkast.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en zet apart. Snijd de ananas in dunne plakjes en de champignons in kwarten.
- Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Kook de ramen noodles 3 minuten.
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan. Terwijl de olie opwarmt, kruid de kipfilets royaal met zout en peper. Bak de kipfilets vervolgens tot ze goudbruin aan beide kanten zijn leg ze dan op een bakplaat met bakpapier. Ook de champignons mogen mee bakken in de pan met de kipfilets.
- Verdeel de citroengraspuree over de gebakken kipfilet. Kruid opnieuw met peper en zout. Schuif de kipfilets vervolgens in de oven en bak deze 10 minuten.
- Bak de champignons in de pan van de kipfilets. Kruid ze met zout en peper. Voeg vervolgens de ananasschijfjes toe aan de pan.
- Knip de zakjes noodles open en doe de noodles in een kom. Voeg 2/3 van de lente-ui, champignons, 4 eetlepels specerijenmix en de helft van de dressing toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Opmaak
- Leg de noodles in het midden van het bord.
- Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze bovenop de noodles.
- Plaats de ananasplakjes op de kipfilet.
- Verdeel de overige lente-ui en de andere helft van de dressing over het gerecht. Garneer met cashewnoten en de kruiden salade mix.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!