Rijstnoedel Japchae
Rijstnoedel Japchae is een overheerlijk Koreaans gerecht dat bekend staat om zijn verfijnde smaken en textuur. Deze smakelijke schotel combineert dunne rijstnoedels met een kleurrijke mix van groenten en black tiger garnalen.
Ingrediënten
- 200 gram Black Tiger 16/20 HLSO EP IQF 1kg
- 200 gram Rice Noodles 3mm "Bamboo Tree" 400gr
- 3 eetlepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
- 4 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 2 1/2 eetlepel(s) suiker
- 60 gram spinazie
- 75 gram wortel
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) paprika
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) kookolie
- zout
Marinade
- 4 stuk(s) shiitake
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1/2 eetlepel(s) Sojaolie "Umai" 15L
- gemalen peper
Instructies
- Maak de marinade door fijngesneden knoflook, suiker, sojasaus, sojaolie en gemalen peper te mengen.
- Marineer de gesneden shiitake en garnalen met de bereide marinade.
- Breng een pan met 2 liter water en ½ eetlepel zout aan de kook. Blancheer de spinazie gedurende 30 seconden en spoel deze koud af om het kookproces te stoppen. Knijp overtollig water uit de spinazie en plaats het in een ruime kom.
- Snijd alle groenten, behalve de spinazie, in de gewenste grootte.
- Kook de rijstnoedels gedurende 6 minuten in het kokende water, zodat ze een lichte beet behouden.
- Giet de noedels af en voeg ze toe aan de kom met spinazie, samen met sesamolie, sojasaus en suiker. Meng goed.
- Verhit een pan en voeg 1 eetlepel olie naar keuze toe. Roerbak ui, bosui, wortel, paprika en knoflook met ½ eetlepel zout.
- Voeg alle gebakken groenten toe aan de noedels en spinazie.
- Verhit opnieuw de pan met 1 eetlepel olie en bak de gemarineerde shiitake en garnalen gedurende 2 minuten of totdat ze gaar zijn.
- Voeg ook dit toe aan de mengkom, samen met nogmaals sojasaus, suiker, peper en sesamolie. Meng alles grondig tot een geheel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!