Red Curry Gyoza Soep
Deze Red Curry Gyoza Soep is een smaakvol Aziatisch gerecht. Met een basis van kokosmelk en rode currypasta, verrijkt met miso en sojasaus, biedt het een harmonie van smaken. Knapperige groenten en zachte rijstnoedels voegen textuur toe, terwijl de Gyoza-kipdumplings het hartig maken.
Ingrediënten
- 200 gram Rice Noodles 3mm "Bamboo Tree" 400gr
- 10 stuk(s) Gyoza Chicken Dumplings "Umai" 600gr
- 75 gram Curry Paste Red "Mae Ploy" 400gr
- 1 theelepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio" 170gr
- 1 theelepel(s) Aka Miso ''Hanamaruki'' 1kg
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 200 milliliter Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
- 1 liter water
- 1 blokje(s) groentebouillon
- 1 stuk(s) sjalot
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 centimeter gember
- 50 gram haricots verts
- 50 gram sugarsnaps
- 50 gram Shiitake
- 100 gram Enoki Mushroom
Garnering
- 1 stengel(s) bosui
- 1 eetlepel(s) Sesamzaadjes
Instructies
- Snij de sjalot, gember en knoflook fijn. Snij de enoki door de lengte in vieren. Snijd de haricots verts in stukjes. Snijd de shiitake in plakjes.Snijd de bosui in ringen, bewaar deze voor de garnering.
- Verhit een beetje sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de sjalot, knoflook en gember tot ze zacht zijn en geurig worden, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de rode currypasta toe aan de pan en bak deze kort mee om de smaken te activeren voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg de gochujang, miso en sojasaus toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg het water en de kokosmelk toe aan de pan en verkruimel het groentebouillonblokje erin. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg naar smaak limoen, suiker en peper toe.
- Voeg de haricots verts, sugarsnaps, shiitake en enoki toe aan de soep en laat ze ongeveer 5 minuten koken.
- Voeg vervolgens de rijstnoedels aan de pan toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de gyoza toe aan de soep en laat ze ongeveer 3 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Serveer de Red Curry Gyoza Soep in een kom. Garneer met bosui en sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!