Peking Duck Spring Rolls
Peking Duck Spring Rolls zijn een verrukkelijke samensmelting van Aziatische smaken en texturen. Deze rolletjes combineren de heerlijk geroosterde smaak van Pekingeend met knapperige groenten, vermicelli en een vleugje zoete hoisin- en sojasaus, verpakt in een rijstvel.
Ingrediënten
- 200 gram Pekingeend 580/650
- 50 gram Bean Vermicelli "Yanco" 100gr
- 25 gram Hoisinsaus "Lee Kum Kee" 397gr
- 20 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
- 30 mililiter honing
- 6 vel(len) Rijstpapier 22cm
- 80 gram shiitake
- 1 stuk(s) paprika
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) lente-ui
Dipsaus
- 15 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
- 50 milliliter Plum sauce "lee kum kee" 397gr
- 15 milliliter Thaise Chilisaus "Lucullus" 1kg
Instructies
- Kook de vermicelli gedurende 3-4 minuten in kokend water. Spoel ze af met koud water na het koken en zet opzij.
- Snijd de Pekingeend in reepjes.
- Snijd de paprika in reepjes, de lente-ui in fijne ringen, de shiitake in plakjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de Pekingeendreepjes, paprika en shiitake toe en bak ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, hoisinsaus en honing toe. Bak tot het moment van serveren.
- Week een rijstvel ongeveer 20 seconden in koud water, totdat het zacht en flexibel is. Leg een rijstvel plat op een schoon bord.Verdeel de gekookte vermicelli in het midden van het rijstvel. Voeg de gebakken Pekingeend en groenten toe in het midden van het rijstvel. Bestrooi met gesneden lente-ui.
- Vouw de zijkanten over de vulling, vouw het onderste deel over de vulling en rol strak op. Herhaal dit met de rest van de rijstpapieren.
- Meng in een kommetje de sojasaus, plumsaus en chilisaus en serveer met de Peking Duck Spring Rolls.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!