Pappardelle Milano
Romige pappardelle met kipdijfilet, bundelzwammetjes, courgette, kappertjes, rucola en citroen.
Ingrediënten
- 300 gram kipdijfilet
- 200 gram pappardelle pasta
- 1 pakje(s) bundelzwammetjes
- 1/2 stuk(s) courgette
- 30 gram kappertjes
- 50 gram rucola
- 200 ml Umai romige pastasaus
- 1 stuk(s) citroen
- 20 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepel(s) specerijenmix
- 1/2 bosje(s) peterselie
Zelf toevoegen
- 5 eetlepel(s) olijfolie
Video
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette door in de lengte en snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd de onderkant van de bundelzwammetjes af. Zet beide apart.
- Breng een middelgrote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pappardella toe en kook deze in 8 minuten beetgaar.
- Doe de kipdijfilet in een kom en kruid met zout, peper, de specerijenmix en 3 eetlepels olijfolie. Meng goed door. Verhit een grillpan of koekenpan bak de kipdijfilets goudbruin aan beide kanten. Leg de kip daarna in een ovenschaal en bak nog 5 minuten in de voorverwarmde oven om volledig te garen.
- Verhit dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken opnieuw en voeg eventueel 1 eetlepel olijfolie toe. Bak de courgette en bundelzwammetjes tot ze goudbruin zijn.
- Giet de past af en zet apart in een kom met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Spoel de pasta niet met koud water!
- Voeg dan de kappertjes toe aan de pan met courgette en bundelzwammetjes. Haal de kip uit de oven en snijd daarna in reepjes van ongeveer 1 centimeter, voeg deze ook toe aan de pan.
- Hak de peterselie fijn en voeg deze met de pasta toe aan de groenten en kip in de pan en giet de Umai romige pastasaus erbij. Roer alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over twee diepe borden. Garneer met rucola en parmezaanse kaas. Rasp er tot slot wat citroenschil over voor extra frisheid.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!