Mexicaanse Pasta

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram pipe rigate pasta
  • 250 gram gehakt
  • 100 gram Zoete Maïskorrels "umai" 425ml
  • 1 eetlepel(s) knoflookpoeder
  • 2 eetlepel(s) fajita-kruiden
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 60 gram mozzarella
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter kookroom
  • zout & peper naar smaak
  • chilivlokken naar smaak
  • gedroogde peterselie naar smaak

Video

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Bak het gehakt in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflookpoeder en fajita-kruiden toe en bak tot het gehakt bruin is.
  • Voeg de ui toe aan het gehakt en fruit dit mee tot de ui glazig is.
  • Voeg de fijngesneden knoflook, tomatenpuree, honing en zoete maïskorrels toe aan de pan. Roer goed door en laat een paar minuten meebakken.
  • Voeg de kippenbouillon en kookroom toe. Laat het mengsel sudderen en indikken tot de saus een wat dikkere consistentie heeft.
  • Voeg de gekookte pasta en mozzarella toe aan de pan. Roer goed door tot de mozzarella is gesmolten en alles goed gemengd is.
  • Serveer de pasta op een bord en garneer met chilivlokken en gedroogde peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!