Korean Fried Rice
Korean fried rice, ook bekend als 'bokkeum bap', is een populair Koreaans gerecht dat wordt gemaakt door gekookte rijst te roerbakken met groenten en vlees. Het gerecht wordt meestal gekruid met sesamolie en gochujang, waardoor het een licht zoete en pittige smaak krijgt.
Ingrediënten
- 200 gram Pandanrijst
- 2 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio" 170gr
- 1 eetlepel(s) Sesamolie “Levo” 2L
- Geroosterde sesam zaadjes
- 200 gram biefstuk reepjes
- 200 gram kimchi
- 2 eetlepel(s) boter
- 2 stuk(s) eieren
- 2 stengel(s) bosui
Instructies
- Spoel de rijst meerdere keren met koud water totdat het water helder is. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Als het water kookt, dek de pan af en laat de rijst ongeveer10 minuten koken. Giet de rijst af, doe het terug in de pan, dek af en laat nog 10 minuten rusten. (Tip: Rijst bakt beter wanneer het koud is. Heb je meer tijd, laat het langer afkoelen)
- Snijd bosui in schuine dunne ringen.
- Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes in olie tot het begint te kleuren.
- Voeg de kimchi en de helft van de gesneden bosui toe in de hapjespan en bak voor 2 minuten.
- Voeg gochujang-pasta toe in de hapjespan en meng goed. Voeg de gekookte rijst toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg boter, sesamolie en sesamzaadjes in de hapjespan toe en meng goed.
- Verdeel de fried rice over 2 borden .
- Bak 2 spiegeleieren en serveer die op de rijst en bestrooi met de overgebleven bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!