Kimchi Pasta

Een verrassende fusie van Koreaanse en Italiaanse smaken. Deze heerlijke kimchi pasta combineert de pittige en gefermenteerde smaak van kimchi met de romigheid van pasta.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Koreaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 spaghetti
  • 200 gram Black Tiger garnalen
  • 80 gram Kimchi mat "Jongga" 100gr
  • 1 eetlepel(s) Crispy Chili in Oil ''Lao Gan Ma'' 210gr
  • 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1/2 kopje(s) pasta kookwater
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Garnering

  • Parmezaanse kaas
  • fijngehakte bieslook

Instructies
 

  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg, als het water kookt, 1 eetlepel zout toe. Doe de spaghetti in het kokende water. Kook de spaghetti voor 10 minuten 'al dente' (Italiaans voor 'beetgaar'). Giet de spaghetti af. Bewaar wat van het kookvocht voor later.
  • Snij de knoflook fijn en rasp of brokkel de Parmezaanse kaas. Hak de bieslook fijn.
  • Kruid de black tiger garnalen met peper en zout.
  • Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het licht goudbruin is.
  • Voeg de honing, sojasaus, kimchi, Crispy Chili in Oil en de black tiger garnalen toe aan de pan.
    Let op: de pittigheid van dit gerecht kan naar smaak worden aangepast door meer of minder Crispy Chili in Oil toe te voegen.
    Roer goed door en laat de black tiger garnalen gaar worden.
  • Giet de gekookte spaghetti direct uit de kookpan in de saus. Voeg een scheutje pasta kookwater toe om de saus te binden.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en meng goed tot er een romige saus ontstaat.
  • Verdeel de pasta over borden. Garneer elk bord met gehakte bieslook en extra geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!