Gado Gado met kip
Gado Gado met kip is een culinair gerecht dat de smaakpapillen betovert met een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Deze unieke variant van het traditionele Indonesische gerecht "Gado Gado" voegt een verrassende twist toe door het gebruik van kip als het belangrijkste eiwit.
Ingrediënten
- 200 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg
- 250 gram kipdijfilet
- 2 stuk eieren
- 100 gram harico verts
- 75 gram taugé
- 240 milliliter Kokosmelk “Aroy’D” 400ml
- 1 zakje Satay mix "lobo" 12x100gr
- 1 handje cashewnoten
- 2 eetlepel Crispy onions 200gr
Video
Instructies
- Zet een pan op met water voor de rijst en eieren.
- Combineer de inhoud van pakje A met 60 ml kokosmelk en marineer hierin de kipfilet. Voor optimale smaak laat je dit mengsel minimaal 1 uur inwerken.
- Spoel de rijst grondig met koud water tot het water helder is. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat opnieuw aan de kook komen, dek de pan af en laat de rijst gedurende ongeveer 10 minuten sudderen. Giet vervolgens de rijst af, keer terug naar de pan, dek af en laat nog eens 10 minuten rusten. (Tip: Voor een beter bakresultaat, koel de rijst af. Indien mogelijk, laat het langer afkoelen)
- Kook de eieren gedurende 8 minuten in kokend water.
- Bak de kip ongeveer 6 minuten in een wokpan of koekenpan. Haal ze uit de pan.
- In dezelfde pan bak je de haricots verts en rijst gedurende 5 minuten. Voeg de kip toe en meng alles goed door.
- In een steelpan, meng zakje B met 180 ml kokosmelk en 3 eetlepels olie. Roer grondig en breng aan de kook. Zet opzij.
- Verdeel de gebakken rijst en de kip over 2 borden. Serveer met een ei, satésaus en knapperige uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!