Crispy Zeebaars

Crispy Zeebaars

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met romige aardappelpuree, haricot verts, mini venkel en sauce vierge
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 stuks zeebaarsfilets
  • 250 gram aardappels
  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 100 mililiter slagroom
  • 2 stuks mini venkel
  • 50 gram haricot verts
  • 1 stuk vleestomaat
  • 20 gram kappertjes
  • 20 stuks zwarte olijven zonder pit
  • 150 mililiter olijfolie
  • 1 stuk citroen
  • 1 handje tuinkers
  • 1/2 bosje peterselie

Zelf toevoegen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper

Video

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Voeg de aardappels toe aan een pan met water en een snufje zout. Zorg dat de aardappels net onder water staan en kook totdat ze gaar zijn.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Snijd ook de olijven in fijne blokjes en hak de peterselie fijn. Houd apart voor de sauce vierge.
  • Zet een steelpan op met water en een snufje zout. Breng aan de kook en blancheer de haricot verts en de venkel voor 3 minuten. Spoel ze af onder koud water en leg ze dan op een stuk keukenpapier.
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Schud de pan constant om het laatste vocht uit de aardappels te stomen. Stamp de aardappels en voeg vervolgens 50 gram van de ongezouten roomboter en de slagroom toe. Meng het geheel tot een gladde puree en breng op smaak met zout.
  • Voor de sauce vierge: voeg de tomaten, olijven, peterselie, kappertjes en de olijfolie toe aan een kleine steelpan. Verwarm het zachtjes, laat het niet koken en breng op smaak met zout en peper.
  • Zout de huid van de zeebaarsfilets. Zet een koekenpan op met 1 eetlepel olijfolie en bak de zeebaarsfilets met de huid naar beneden. Druk de filets voorzichtig met een spatel plat zodat de huid krokant wordt. Zet dan het vuur laag en bak totdat de huid goudbruin en krokant is. LET OP! Op het einde hoef je pas kort de andere zijde van de filets te bakken.
  • Plaats de venkel en boontjes in een pan met 20 gram ongezouten roomboter, bak voor 1 à 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de sauce vierge.
  • Schep een grote lepel aardappelpuree op twee diepe borden en verdeel de haricot verts hierover. Draai nu de zeebaars filets om op de vlees kant en bak heel kort. Plaats de filets dan met de huid naar boven op de boontjes. Leg de venkel op de huid van de filets en schep de sauce vierge er omheen. Garneer met tuinkers.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!