Crispy Langoustines

Deze sappige schaaldieren zijn perfect gekneusd en gepeld, waardoor ze een knapperige en smaakvolle buitenkant krijgen. Elke hap is een explosie van textuur en heerlijke smaak! Serveer ze als een elegant voorgerecht, een feestelijk hapje of als de ster van een heerlijke maaltijd. En vergeet niet om ze te dippen in de smaakvolle sriracha mayonaise voor dat extra beetje pit en romigheid.
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 6 stuk(s) verse langoustines
  • 2 stuk(s) eieren
  • Tempura mix 1kg
  • Panko 1kg
  • Sriracha mayo "flying goose" 455ml
  • Frituurolie "umai" 10l

Instructies
 

  • Begin met het kneuzen van de schaal van de langoustines door in de staart te knijpen. Begin onder de kop en knijp de hele staart door.
    Pel de schaal van de langoustines, maar laat de kop eraan zitten. Door het kneuzen van de schaal is het pellen makkelijker geworden.
  • Zet drie bakjes klaar. Vul het eerste bakje met tempura bloem, het tweede bakje met geklutste eieren en het derde bakje met panko.
    Haal de langoustines eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zo krijgen alle staartjes een heerlijke paneerlaag.
  • Verwarm in een wokpan of een pan met hoge rand voldoende olie om in te frituren. Zorg ervoor dat de olie ongeveer 180 graden Celsius is.
    Frituur de langoustines ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de langoustines met een smakelijke sriracha mayonaise als saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!