Chicken Goreng
Chicken Goreng is een heerlijk Aziatisch gerecht dat de zintuigen prikkelt met zijn heerlijke smaken en texturen. Deze smaakvolle creatie begint met malse reepjes kipfilet, perfect gebakken tot ze sappig en goudbruin zijn. Vervolgens worden knapperige wortels, zoete maïskorrels en gepelde sojabonen toegevoegd, wat een kleurrijke en voedzame dimensie aan het gerecht geeft.
Ingrediënten
- 200 gram Pandan Rice "Mali Flower" 1kg
- 1 pak(ken) Bumbu Nasi Goreng "Bamboe" 40gr
- 100 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
- 100 gram Zoete Maiskorrels "umai" 425ml
- 50 gram Crispy Onions 200gr
- 3,5 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 200 gram kipfilet
- 1 stuk(s) wortel
Optioneel
- 2 stuk(s) eieren
Instructies
- Spoel de rijst grondig met koud water tot het helder is. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat het opnieuw koken, dek de pan af en laat de rijst ongeveer 10 minuten sudderen. Giet de rijst af, keer terug naar de pan, dek af en laat nog eens 10 minuten rusten. (Tip: Voor een beter bakresultaat, laat de rijst afkoelen. Indien mogelijk, laat het langer afkoelen.)
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snijd de wortel doormidden en vervolgens in plakjes.
- Bak de kipfilet gaar in de pan.
- Voeg de gesneden wortel, mais en sojabonen toe aan de pan en bak gedurende 3 minuten.
- Voeg de Bumbu, oestersaus en sojasaus toe aan de pan, roer tot alles goed gemengd is.
- Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel totdat alles goed gemengd is.Verdeel de Chicken Goreng over 2 borden. Garneer met gebakken uitjes. Serveertip: serveer met een spiegelei.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!