Black Tiger Yakisoba

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 pakje(s) Yakisoba noodles "itsuki" 510gr
  • 250 gram Black tiger 31/40 pnd iqf 1kg
  • 2 eetlepel(s) Crispy chilli in oil "lao gan ma" 210gr
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) lente-ui
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1/6 stuk(s) witte kool
  • 10 gram parmezaanse kaas

Woksaus

  • 2 zakje(s) saus - Yakisoba noodles "itsuki" 510gr
  • 4 eetlepel(s) Oestersaus "panda" 510gr
  • 2 eetlepel(s)  bruine suiker

Video

Instructies
 

  • Snijd de ui in fijne blokjes en hak de knoflook fijn. Snijd 1 wortel in dunne reepjes, 1 lente-ui in ringetjes en 1/6 van de witte kool in dunne reepjes.
  • Meng 4 eetlepels oestersaus met 2 eetlepels bruine suiker en de inhoud van de 2 zakjes Yakisoba noodles saus. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Breng 250 gram Black Tiger garnalen op smaak met zout, peper en eventueel knoflookpoeder.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de gekruide Black Tiger garnalen tot ze roze kleuren. Haal de garnalen uit de pan en zet ze opzij.
  • Voeg 2 eetlepels olie toe aan dezelfde pan en bak de fijngehakte knoflook en ui tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de gesneden wortel en witte kool toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden.
    Giet de voorbereide saus erbij zodra de groenten gaar zijn en roer goed door.
  • Voeg 2 pakjes Yakisoba noodles toe aan de pan met saus en groenten. Roer goed door en bak het geheel 3 minuten op middelhoog vuur, zodat de noodles goed mengen met de saus.
  • Voeg de gebakken garnalen toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het nog een minuut opwarmen.
  • Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer elk bord met crispy chili oil (naar smaak) en bestrooi met parmezaanse kaas.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!