Black Tiger Satay Ramen

Ontdek een culinaire reis met ons recept voor Black Tiger Satay Ramen. Sappige Black Tiger garnalen worden gecombineerd met knapperige rode paprika, haricots verts en aromatische kruiden. De noedels absorberen de rijke smaken van Satay Sauce, donkere sojasaus en kokosmelk, resulterend in een heerlijke maaltijd. Een snel en smaakvol gerecht dat je in slechts enkele stappen op tafel tovert.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 180 gram black tiger 31/40
  • 2 pak(ken) Ramen Noodle "Golden Lion" 180gr
  • 100 milliliter Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
  • 2 eetlepel(s)  Satay Sauce "Cock" 200gr
  • 1 eetlepel(s) Dark Soy Sauce "Lee Kum Lee" 150gr
  • 1 theelepel(s) Sambal Badjak "Lucullus" 375gr
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 50 gram haricovert

Instructies
 

  • Snijd de paprika in dunne reepjes, halveer de haricots verts, en snipper de sjalotten fijn. Hak de knoflook fijn.
  • Breng water aan de kook in een pan. Voeg de ramennoedels toe en kook ze gedurende 3 minuten. Giet de noedels af en zet ze opzij.
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de Black Tiger garnalen samen met de paprika en haricots verts. Wanneer de garnalen een roze kleur krijgen, voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak dit nog 1 minuut. Breng op smaak met kruiden naar keuze (zout, peper, knoflookpoeder).
  • Voeg de sataysaus, donkere sojasaus, sambal en kokosmelk toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de ramennoedels toe en meng alles tot een mooi geheel.
    Verdeel het gerecht over 2 borden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!