Black Tiger Red Curry
De perfecte balans van kruiden en romigheid met garnalen.
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) Curry Paste Red “Mae Ploy” 400gr
- 1 blik(ken) Kokosmelk “Aroy’D” 400ml
- 200 gram Basmati Rice "Mali Flower" 1kg
- 200 gram Black Tiger garnalen
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) gember
- 1 stengel(s) citroengras
- 2 stuk(s) knoflook
Instructies
- Kook de rijst in 11 minuten gaar in een pan met water, giet het af en laat uit stomen zonder deksel.
- Snijd de paprika en de ui in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de gember in plakjes. Maak het citroengras fijn door het te kneuzen met de achterkant van je mes. Op deze manier proef je de smaken het best.
- Fruit de paprika, ui, knoflook, gember en citroengras tot de uien bruin beginnen te worden.
- Voeg de currypasta toe en bak nog een minuutje mee.
- Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus.
- Voeg garnalen toe aan saus. Als de garnalen een mooie roze kleur hebben (+/- 4 minuten), is het gerecht klaar.
- Haal de gember en citroengras uit de pan. Serveer met gekookte rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!