Black Tiger Lo Mein
Black Tiger Lo Mein is een gerecht uit de Chinese keuken en bestaat uit roerbaknoedels met garnalen, groenten en een saus op basis van sojasaus, oestersaus en knoflook. Het gerecht is snel en eenvoudig te bereiden en is populair in veel Aziatische restaurants.
Equipment
- 1 wok/hapjespan
- 1 kookpan
- 1 kom
Ingrediënten
Saus
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 2 eetlepel(s) Dark Soy Sauce "Lee Kum Lee" 150gr
- 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 0,5 theelepel(s) White Pepper Powder "Lucullus" 45gr
- 1 theelepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) water
Noodles
- 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
- 200 gram Black Tiger 16/20 PND IQF 1kg
- 150 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
- 150 gram broccoli
- 100 gram witte kool
- 1 stuk(s) ui
- 5 teentjes knoflook
Instructies
- Kook de noodles volgens de verpakking.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.
- Snijd alle groente naar gewenste grootte.
- Kook de broccoli en edamame 4 minuten en spoel af met koud water.
- Wok de witte kool, broccoli en edamame een paar minuten.
- Voeg de black tiger toe en wok mee totdat de garnalen roze beginnen te kleuren.
- Voeg de noodles en saus toe en wok 1 minuut mee.
- Serveer de noodles in een schaal.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!