Biryani
Biryani is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indiase keuken. Deze versie combineert sappige stukjes kip en gekruide basmatirijst met smaakvolle specerijen.
Ingrediënten
- 200 gram basmatti rijst
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepel(s) yoghurt
- 2 theelepel(s) knoflookpasta
- 1 theelepel(s) gemberpasta
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 centimeter gember
- 1 takje(s) munt
- 5 stuk(s) kruidnagel
- 1 stuk(s) laurierblad
- 3 stuk(s) steranijs
- ½ eetlepel(s) kurkuma
- 1 theelepel(s) chili
- ½ eetlepel(s) garam masala
- 3 stuk(s) kardemom pitten
- gedroogde foelie
Instructies
- Snijd de rode ui in halve ringen. Hak de munt fijn.
- Frituur de rode ui ringen in ruime olie tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op een zeef of keukenrol.
- Snij de kip in blokjes.
- Marineer de gesneden kip met olie, yoghurt, knoflookpasta, gemberpasta, kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout.
- Breng 1 liter water aan de kook en voeg cardemon, kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes toe.
- Voeg de basmatirijst toe aan de kokende pan en kook deze precies 5 minuten. Giet vervolgens af.
- Bak de gemarineerde kip in een pan met olie op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
- Verdeel de helft van de gefrituurde ui en gesneden munt over de kip, gevolgd door de afgegoten rijst inclusief de kruiden.
- Kook het geheel op laag vuur met de deksel op de pan gedurende 20 minuten.
- Verwijder de kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes uit de rijst en roer alles goed door.
- Serveer de Biryani en garneer met de overgebleven gefrituurde ui en munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!