Biryani

Biryani is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indiase keuken. Deze versie combineert sappige stukjes kip en gekruide basmatirijst met smaakvolle specerijen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram basmatti rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 theelepel(s) knoflookpasta
  • 1 theelepel(s) gemberpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 centimeter gember
  • 1 takje(s) munt
  • 5 stuk(s) kruidnagel
  • 1 stuk(s) laurierblad
  • 3 stuk(s) steranijs
  • ½ eetlepel(s) kurkuma
  • 1 theelepel(s) chili
  • ½ eetlepel(s) garam masala
  • 3 stuk(s) kardemom pitten
  • gedroogde foelie

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in halve ringen. Hak de munt fijn.
  • Frituur de rode ui ringen in ruime olie tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op een zeef of keukenrol.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Marineer de gesneden kip met olie, yoghurt, knoflookpasta, gemberpasta, kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout.
  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg cardemon, kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes toe.
  • Voeg de basmatirijst toe aan de kokende pan en kook deze precies 5 minuten. Giet vervolgens af.
  • Bak de gemarineerde kip in een pan met olie op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
  • Verdeel de helft van de gefrituurde ui en gesneden munt over de kip, gevolgd door de afgegoten rijst inclusief de kruiden.
  • Kook het geheel op laag vuur met de deksel op de pan gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes uit de rijst en roer alles goed door.
  • Serveer de Biryani en garneer met de overgebleven gefrituurde ui en munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!