Biryani

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Recept categorie: Rijst
Servings: 2
Biryani is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indiase keuken. Deze versie combineert sappige stukjes kip en gekruide basmatirijst met smaakvolle specerijen.

Ingrediënten

  • 200 gram basmatti rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 theelepel(s) knoflookpasta
  • 1 theelepel(s) gemberpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 centimeter gember
  • 1 takje(s) munt
  • 5 stuk(s) kruidnagel
  • 1 stuk(s) laurierblad
  • 3 stuk(s) steranijs
  • ½ eetlepel(s) kurkuma
  • 1 theelepel(s) chili
  • ½ eetlepel(s) garam masala
  • 3 stuk(s) kardemom pitten
  • gedroogde foelie

Instructies

  • Snijd de rode ui in halve ringen. Hak de munt fijn.
  • Frituur de rode ui ringen in ruime olie tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op een zeef of keukenrol.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Marineer de gesneden kip met olie, yoghurt, knoflookpasta, gemberpasta, kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout.
  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg cardemon, kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes toe.
  • Voeg de basmatirijst toe aan de kokende pan en kook deze precies 5 minuten. Giet vervolgens af.
  • Bak de gemarineerde kip in een pan met olie op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
  • Verdeel de helft van de gefrituurde ui en gesneden munt over de kip, gevolgd door de afgegoten rijst inclusief de kruiden.
  • Kook het geheel op laag vuur met de deksel op de pan gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de kruidnagel, steranijs en laurierblaadjes uit de rijst en roer alles goed door.
  • Serveer de Biryani en garneer met de overgebleven gefrituurde ui en munt.