Bibimbap Met Gemarineerde Jodenhaas
Deze smaakvolle rijstkom biedt een perfecte balans tussen diverse texturen en heerlijke smaken. Malse jodenhaas, gemarineerd in een heerlijke saus, ontmoet gebalanceerde porties spinazie, shiitake, taugé en kimchi, allemaal verrijkt met rijke aroma's.
Ingrediënten
- 200 gram Thai Jasmin Rice "Aroy'D" 1kg
- 200 gram jodenhaas
- Bibimbap saus
- Beef marinade
- 6 stuk(s) shiitake
- 1/4 stuk(s) komkommer
- 100 gram spinazie
- 110 gram kimchi
- 125 gram taugé
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 1/2 theelepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1/2 eetlepel(s) honing
- 3 theelepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
- 1/2 theelepel(s) Fish Sauce "Flying Lion" 300ml
- 1/2 theelepel(s) suiker
- 2 stuk(s) ei
Instructies
- Voeg de marinade toe aan de jodenhaas en laat het afgedekt marineren.
- Breng 300 ml water aan de kook in een pan. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, verlaag het vuur en kook de rijst afgedekt gedurende 15 minuten. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nog even stomen.
- Blancheer de spinazie, taugé en shiitake apart in heet water gedurende maximaal 1 minuut. Spoel de groenten af met koud water om het kookproces te stoppen en knijp het overtollige water eruit.
- Verhit een bakpan met een kleine hoeveelheid olie en voeg de spinazie toe. Voeg fijngehakte of geperste knoflook, de helft van het sesam- en vissausmengsel en zout naar smaak toe. Bak dit gedurende 30 seconden tot maximaal 1 minuut op middelhoog vuur.
- Herhaal dit proces met de shiitake, voeg een theelepel sojasaus, een snufje suiker en 1/3 van de fijngehakte knoflook toe.
- Doe hetzelfde met de taugé en voeg hierbij de resterende fijngehakte knoflook toe.
- Bak nu de gemarineerde jodenhaas op middelhoog vuur met een halve eetlepel olie.
- Vul een mooie kom met de gekookte rijst en voeg elk ingrediënt één voor één toe. Serveer met bibimbap saus en eigeel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!