Beef Bao Buns

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 6 stuk(s) Bao Buns "Shirakiku" 10x50gr
  • 250 gram Biefstuk
  • 1/2 stuk(s) Komkommer
  • 1/4 stuk(s) Spitskool
  • 100 gram Peultjes
  • 1 stuk(s) Bosui
  • 1 eetlepel(s) Witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel(s) Suiker
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 cm Gember
  • 1/2 eetlepel(s) Maïzena
  • 2 stengel(s) Koriander

Aziatische saus

  • 1/2 eetlepel(s) bruine suiker
  • 2 eetlepel(s) Sweet Soy Sauce (Ketjap Manis) ''ABC'' 600ml
  • 1/2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 1 eetlepel(s) Thaise Chilisaus "Lucullus" 1kg
  • 1 eetlepel(s) water

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de spitskool en komkommer in dunne reepjes. Meng deze met de witte wijnazijn en suiker. Zet het mengsel in de koelkast en roer af en toe door.
  • Snijd de gember fijn, pers de knoflook en snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en meng deze met de maïzena.
  • Meng de bruine suiker, sojasaus, oestersaus, chilisaus en water goed door elkaar in een kommetje.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de helft van de knoflook goudbruin. Voeg de peultjes toe en bak ze 2 tot 3 minuten.
  • Blus af met de helft van de Aziatische saus en zet de peultjes daarna apart.
  • Leg de bao buns op bakpapier en bak ze 4 tot 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie in een pan en schroei de biefstuk kort dicht. Voeg de rest van de knoflook, de overgebleven Aziatische saus, gember en de helft van de bosui toe. Bak dit nog kort mee en haal de pan van het vuur.
  • Pluk de blaadjes koriander van de stengels.
  • Stel de bao buns samen met de gemarineerde spitskool en komkommer, peultjes, biefstuk en garneer met de koriander en de resterende bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!