Beef & Bacon Stir-fry
Stir-fry van ossenhaaspuntjes, gerookte spekreepjes, noodles, groenten en teriyaki saus.
Ingrediënten
- 250 gram ossenhaaspuntjes
- 100 gram gerookte sprekreepjes
- 2 pakjes ramen noodles
- 1/4 stuk witte kool
- 8 stuks mini asperges
- 50 gram taugé
- 1/2 bosje peterselie
- 1 stuk(s) jalapeño
- 1 handje(s) gefrituurde uitjes
- 100 ml teriyaki saus "Umai"
Zelf toevoegen
- 1 snufje(s) zout & peper
- 2 eetlepel(s) olijfolie
Video
Instructies
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en kruid met zout en peper.
- Snijd de witte kool in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter, doe dit in een kom en voeg hier de taugé aan toe. Snijd dan de jalapeño peper en flinter dunne plakjes en hak de peterselie fijn, zet beiden apart.
- Zet een steelpannetje op met water en een snufje zout. Breng aan de kook en blancheer de asperges voor 40 seconden. Haal de asperges uit het water (bewaar het water voor de noodles) en leg ze in een kommetje met koud water. Als de asperges zijn afgekoeld, dep ze dan droog met keukenpapier en halveer ze.
- Doe vervolgens de noodles in het steelpannetje en kook voor 4 minuten. Giet daarna de noodles af.
- Zet een grote koekenpan of wokpan op en voeg 1 el olijfolie toe. Zodra de pan heet is, voeg je de spekreepjes toe en bak tot ze licht goudbruin zijn. Voeg vervolgens de ossenhaaspuntjes toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de kool, taugé en asperges toe aan de pan met het vlees en bak door tot de kool licht begint te garen.
- Giet de noodles af en voeg ze toe aan de pan met vlees en groenten. Voeg de gehakte peterselie en teriyaki saus toe en hussel het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper
- Verdeel het mengsel over twee ruime kommen of borden en garneer met de gefrituurde uitjes en jalapeño plakjes (de hoeveelheid jalapeno bepaald de pittigheid van het gerecht).
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!