Umai DIY - Beef & Bacon Linguine

Beef & Bacon Linguine

Romige linguine pasta met runderhaaspuntjes, gerookt spek,  shiitake en haricot verts.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram runderhaaspuntjes
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 150 gram linguine pasta
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 eetlepels teriyaki
  • 200 ml kookroom
  • 8 stuks shiitake
  • 8 stuks haricot verts
  • 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
  • 10 gram kruidenpluk
  • 1/2 bosje(s) krulpeterselie

Zelf toevoegen

  • scheut olijfolie
  • snufje zout & peper

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water en een handje zout aan de kook. Het water moet iets minder zout proeven dan zeewater. Kook de linguine gaar in 12 minuten. Giet de pasta af, spoel deze niet met koud water, en voeg een scheutje olijfolie toe tegen het plakken.
  • Begin met het snijden van de groentes: halveer de shiitakes en snijd de rode peper in ringen. Hak de  krulpeterselie fijn en snijd de haricot verts in vieren. Zet de krulpeterselie en de haricot verts aan de kant.
  • Breng de runderhaaspuntjes op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de shiitakes in de pan. Voeg daarna de rode peper, gerookte spekreepjes en de runderhaaspuntjes toe en bak deze mee.
  • Voeg de teriyaki saus en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Zet een pan met water op en kook de haricot verts kort.
  • Doe de pasta en de krulpeterselie in de pan en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Opmaak

  • Verdeel de romige pasta over twee diepe borden of kommen. Garneer met de gebakken uitjes, haricot verts en de kruidenpluk. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!