Beef & Burgundy
Licht gerookte kalfswang met stamppot zuurkool, ingelegde rodekool, pittige boter spruiten en rode wijn jus.
Ingrediënten
- 250 gram kalfswang "Smokey Basterds"
- 150 gram aardappelpuree
- 80 gram zuurkool
- 40 gram gerookte spekreepjes
- 100 ml basis jus
- 50 ml slagroom
- 100 gram rodelkoolreepjes
- 200 ml balsamico azijn
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 8 stuks gestoomde spruitjes
- 1 theelepel(s) chermoula
- 100 ml rode wijn jus
- 25 gram roomboter
- 4 stuks crispy nori
Zelf toevoegen
- 1 scheutje(s) olijfolie
- 1 snufje(s) zout & peper
Video
Instructies
- Bak de spekreepjes in een koekenpan tot goudbruin. Voeg de zuurkool toe en laat 3 minuten stoven. Voeg dan de basisjus en de room toe en laat rustig inkoken tot het vocht bijna is verdampt. Breng op smaak met zout en peper en meng dan met de aardappelpuree.
- Doe de rode kool reepjes samen met de balsamico azijn en bruine basterdsuiker in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot de helft inkoken. Breng dan op smaak met zout en peper.
- Snijd de kalfswangen in plakken van 2 cm dik en leg ze in een klein pannetje. Giet de rode wijn jus erop en verwarm zo het vlees.
- Doe de spuitjes in een ovenschaaltje, voeg de roomboter en chermoula toe. Zet in de oven tot de boter gesmolten is en de spruitjes opgewarmd.
- Verdeel de zuurkool stamppot over twee boren. Leg de kalfswang erop en daarna de rode kool erop. Verdeel de spruitjes over de borden. Garneer met de balsamico jus en crispy nori chips.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!