Umai DIY

Beef & Cheese Quesadillas

Pittige ossenhaaspuntjes in een crispy tortilla met mango-koriander-chilidip
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2

Ingrediƫnten
  

In de DIY-box

  • 300 gram ossenhaaspuntjes
  • 6 stuks bloemtortilla's
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuk avocado
  • 100 gram mango
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk jalapeƱo peper
  • 4 theelepels Mexicaanse kruidenmix
  • 1 bosjes koriander
  • 1 handje cashewnoten

Zelf toevoegen

  • 1 snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ossenhaas doormidden en in plakjes van 1 cm dik. Doe de ossenhaaspuntjes in een kom en voeg 4 theelepels van de Mexicaanse kruidenmix toe. Meng alles goed door elkaar en zet de kom ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  • Snijd de onderkanten van de paprikaā€™s eraf en snijd de kronen eruit. Halveer de paprika's en verwijder de witte zaadlijsten. Snijd de paprika's vervolgens in dunne reepjes.
  • Snijd de punt en kop van de rode peper af. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens in kleine blokjes en voeg deze naar smaak toe aan de mangoblokjes. Hak 2/3 van de koriander fijn, voeg deze toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar voor een mooie salsa.
  • Snijd het uiteinde van de jalapeƱo af en snijd de jalapeƱo vervolgens in dunne plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep de avocado uit zijn schil met een lepel. Snijd de avocado in dunne plakjes en druk ze licht aan zodat je een waaier krijgt. Zet de avocado waaiers in de koelkast, tot je klaar bent om het gerecht op te maken.
  • Haal de ossenhaaspuntjes uit de koelkast. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Leg de ossenhaaspuntjes in de pan en bak ze om en om, voor maximaal 30 seconden per kant, tot ze mooi bruin zijn. Haal de ossenhaaspuntjes direct uit de pan en doe ze in een kom.
  • Voeg opnieuw 1 eetlepel olijfolie toe in de koekenpan en bak de reepjes paprika tot ze beetgaar zijn. Voeg de paprika toe aan de kom met ossenhaaspuntjes. Breng op smaak met zout en peper en hussel het geheel.
  • Leg de tortilla's klaar om ze te gaan vullen. Verdeel de Griekse yoghurt gelijkmatig over elke tortilla. Verdeel daarna het mengsel van ossenhaaspuntjes en paprika over Ć©Ć©n helft van de tortilla. Strooi de kaas over de tortillaā€™s en vouw de tortilla's dubbel. Druk de randen stevig aan zodat ze goed dicht blijven.
  • Zet de pan terug op het vuur en bak de quesadilla's aan beide kanten goudbruin. Beweeg ze regelmatig in de pan om te voorkomen dat ze vastplakken of aanbranden. Leg de quesadilla's daarna op een bakplaat met bakpapier, en doe ze voor 5 minuten in de oven.
  • Haal de quesadilla's uit de oven en leg ze op een bord. Pak de avocado waaiers uit de koelkast en leg deze bovenop de quesadilla's. Serveer met een schep salsa en garneer met de overige koriander, de jalapeƱoschijfjes en de cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!