Umai DIY Romige Orzo met Zalm

Romige Orzo met zalm

Romige Orzo met Zalm is een heerlijk gerecht vol zachte smaken. De romige orzo en malse zalm vormen samen een perfect geheel. Met een vleugje citroen en de kruiden is dit een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat net wat extra's geeft.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram orzo
  • 300 gram zalm
  • 1 theelepel Djinten Powder "Lucullus" (gemalen komijnzaad)
  • 1 theelepel Paprika Powder "Lucullus"
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks sjalot
  • 1 stuk puntpaprika
  • 1/2 stuk courgette
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • naar smaak chillivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 450 milliliter water
  • 100 gram spinazie
  • 1 stuk citroen
  • 125 gram crème fraîche

Video

Instructies
 

  • Kruid de zalm met de djinten, paprikapoeder en zout & peper naar smaak. Zet de zalm in koelkast en laat de kruiden intrekken.
  • Pers de knoflook, snijd de sjalotjes in dunne ringen, de muntpaprika in halve ringen en de courgette in blokjes.
  • Voeg olijfolie toe aan een hoge koekenpan of hapjes pan. Fruit de knoflook en sjalot voor 1 à 2 minuten en voeg vervolgens de puntpaprika en courgette toe. Bak het geheel voor 3 à 4 minuten. Voeg de kurkuma, cajunkruiden, chillivlokken (naar smaak) en de tomatenpuree toe aan de pan.
  • Als alles goed is gemengd voeg je ook de orzo toe aan de pan, bak dit kort mee voor een minuutje en schenk dan de bouillon in de pan. Kook de orzo tot al het water is opgenomen en het gaar is. Is de orzo nog niet gaar, voeg dan een beetje extra water toe en kook wederom totdat het water is opgenomen en de orzo gaar is.
  • Bak ondertussen de zalm in een andere koekenpan, tot het gaar en mooi bruin is.
  • Doe de laatste minuut de spinazie erop en laat slinken. Voeg het sap een een halve citroen toe, bewaar de andere helft voor de garnering.
  • Voeg als laatste de crème fraîche toe en roer het geheel goed door.
  • Verdeel de romige orzo over de borden, leg de zalm er boven op en garnering met maantjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!