Marry Me Chicken

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 200 gram penne test
  • 250 gram kipdijfilet
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 100 gram spinazie
  • 3 takjes basilicum
  • 2 eetlepel(s) zongedroogde tomaat
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1/2 stuk(s) kipbouillonblokje
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter kookroom
  • 10 gram parmezaanse kaas

Kipkruiden

  • 2 eetlepel(s) Olijfolie "Lydia" 1l
  • 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 theelepel(s) Chilipoeder (Togarashi) 300gr naar smaak
  • 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, chilipoeder en oregano toe. Meng goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast.
  • Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  • Pers de knoflook fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes. Hak de zongedroogde tomaten fijn.Snijd de basilicumblaadjes fijn (bewaar 1/3 voor de garnering).
  • Kook de pasta voor 8 minuten en giet af.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde kip rondom goudbruin. Zet de kip daarna in de oven om verder te garen.
  • Gebruik dezelfde pan en bak de sjalotten en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de puntpaprika toe en bak kort mee. Voeg daarna de zongedroogde tomaten toe.
  • Schuif de groenten even opzij in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Meng het daarna door de rest van de groenten. Voeg het halve bouillonblokje en 100 milliliter water toe, gevolgd door de kookroom. Roer alles goed door en laat de saus iets indikken.
  • Voeg 2/3 van de fijngehakte basilicum toe aan de saus. Haal de kip uit de oven en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door. 
  • Voeg daarna de gekookte pasta toe en meng alles door elkaar. Voeg als laatste de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de rest van de basilicum en strooi er Parmezaanse kaas overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!