Mexicaanse Limoenkip

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 gram kipdijfilet
  • 4 stuk(s) Tortilla's 15 cm
  • 1/2 theelepel(s) Djinten Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) avocado

Marinade

  • 2 eetlepel(s) Olijfolie "Lydia" 1l
  • 1 eetlepel(s) Chipotle Hot Sauce "Cholula" 150ml
  • 1 theelepel(s) Korianderzaadjes
  • 1/2 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
  • 1/2 theelepel(s) Djinten Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr
  • 1/2 theelepel(s) licht bruine bastardsuiker
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) limoenrasp

Video

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de kipfilets in grove blokjes. Plet de korianderzaadjes en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika, rode ui, rode pepers fijn en avocado in blokjes.
    Zet de avocado opzij in een bakje.
  • Meng in een kom de olijfolie, korianderzaadjes, knoflook, limoenrasp, paprikapoeder, komijnpoeder, basterdsuiker, komijn, chipotle hot sauce en de Mexicaanse oregano.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Knijp het sap van een halve limoen over de kip. Dek de schaal af en laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
  • Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze in de oven gedurende 5 minuten.
  • Verhit een wok of grote koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de gesneden rode ui en rode peper toe aan de pan en bak tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de gemarineerde kipstukjes toe, bak tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de paprika toe in de pan.
  • Doe de kip in een schaal. Serveer met partjes limoen en warme tortilla’s.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!