Aziatische Ovenschotel

Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 pakje(s) Ramen Noodle "Golden Lion" 180gr
  • 300 gram kip
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1/2 stuk(s) broccoli
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) verse gember (ca. 2 cm)
  • Sesamzaadjes garnering
  • Peper en zout naar smaak

Saus

  • 4 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 1 eetlepel(s) Rijst Azijn "Otafuku" 500ml
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 150 milliliter kippenbouillon

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de kip in blokjes. Snij de paprika in reepjes. Schil de wortel. Snij de wortel in dunne plakjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. Hak of rasp de knoflook en gember fijn.
  • Kook de eiernoedels ongeveer 1 minuut. Tot ze goed loskomen.
  • Meng in een grote kom de sojasaus, oestersaus, honing, rijstazijn, en maïzena. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en roer goed door.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de kom met saus.
  • Bak de knoflook en gember kort in de pan. Voeg vervolgens de kip met saus toe aan de pan en bak tot dat de kip aan alle kanten geschroeid is.
  • Voeg de kipblokjes, knoflook, gember, paprika, wortels en broccoli toe aan de kom met saus en meng goed zodat alles bedekt is.
  • Leg de gekookte noedels, paprika, wortel en broccoli in een grote ovenschaal en giet de kip met de saus eroverheen. Meng goed zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en verwijder de folie. Garneer met sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!