Zalm Taco's met Maïs Salsa

Geniet van een frisse en smaakvolle maaltijd met deze zalmtaco's met maïssalsa. Perfect voor een zomerse avond of een gezellig etentje met vrienden en familie. Deze taco's combineren de rijke smaak van gekruide zalm met de frisheid van maïssalsa en de romige textuur van avocadocrème.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 300 gram verse zalmfilet
  • 4 stuk(s) Maistortilla groot
  • ¼ theelepel(s) zwarte peper
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) limoen
  • 50 gram ijsbergsla
  • 10 gram verse koriander

Zalm marinade

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) Chili Powder Chipotle "Xatze" 50gr
  • ½ theelepel(s) Djinten Powder "Lucullus" 40gr
  • ½ theelepel(s) Ketoembar Powder "Lucullus" 35gr

​​Maïs Salsa

  • 150 gram Zoete Maïskorrels "umai" 425ml
  • ½ stuk(s) groene jalapeñopeper naar smaak

Avocadocrème

  • 1 stuk(s) avocado
  • 70 gram crème fraîche

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de sjalot en de halve jalapeñopeper fijn. Hak de knoflook fijn. Rasp de groene schil van de limoen. Haal de blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes fijn. Snij de limoen in 3 delen.
  • Meng de limoenrasp, fijngesneden koriandersteeltjes, fijngehakte knoflook, ⅓ van de fijngesneden sjalot, chipotle, komijn en korianderpoeder in een kom.
  • Smeer de zalm rondom in met de marinade en leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm net gaar is.
  • Pers 1/3 van de limoen uit. Meng de resterende fijngesneden sjalot met de zwarte peperkorrels. Zet opzij.
  • Giet de maïs af en laat uitlekken. Meng de mais met de fijngehakte jalapeño, ⅓ van de korianderblaadjes (fijngehakt) en pers 1/3 van de limoen uit.
  • Snijd de avocado in blokjes en prak deze fijn met een vork in een kom. Meng de geprakte avocado met de crème fraîche, ⅓ van de fijngehakte korianderblaadjes en pers 1/3 van de limoen uit. Meng tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Wikkel de maistortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze in de oven gedurende de laatste 5 minuten van de baktijd van de zalm.
  • Doe de avocadocrème, ingelegde sjalot, fijngesneden ijsbergsla en de maïs salsa in schaaltjes en zet op een grote serveerplank.
  • Bestrooi de zalm met de rest van de koriander. Leg de warme maistortilla’s erbij zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!