Thai Cashew Chicken

Thaise Cashew Chicken is een heerlijk gerecht dat een perfecte balans tussen hartige en pittige smaken biedt. De toevoeging van gedroogde chilipepers zorgt voor een subtiel pikante kick, terwijl de bosui een frisse en levendige smaak toevoegt aan het gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Thai Jasmin Rice "Aroy'D" 1kg
  • 300 gram kipfilet
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) paprika
  • 4 stengel(s) bosui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) gedroogde chilipepers
  • 80 gram cashewnoten
  • 1/2 eetlepel(s) maïzena
  • Zout en peper naar smaak

Woksaus

  • 2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 eetlepel(s) Fish Sauce "Flying Lion" 300ml
  • 1 eetlepel(s) Rijst Azijn "Otafuku" 500ml 
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 3 eetlepel(s) water

Instructies
 

  • Spoel de jasmijnrijst grondig onder koud water totdat het spoelwater helder is. Doe de rijst in een pan en voeg 300 milliliter water toe. Breng aan de kook, roer een keer, zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten sudderen tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten rusten met het deksel erop.
  • Snijd alle groenten in blokjes van 1-2 cm, behalve de knoflook. Hak de knoflook fijn. Snijd het witte deel van de bosui fijn en het groende deel grof. Houd de witte en groene delen van de bosui apart.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Marineer de kip met zout, peper en maïzena en meng goed.
  • Meng de oestersaus, sojasaus, vissaus, suiker, rijst-azijn en water om een woksaus te maken. Bewaar deze voor in stap 8.
    Let op: heb je een maaltijdtasje gekocht? Dan is deze saus al voor jou gemengd.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de knoflook en ui gedurende 30 seconden. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe.
  • Bak de kip aan beide zijden goudbruin en voeg vervolgens de helft van de cashewnoten toe. Bak dit samen gedurende 3 minuten en voeg dan alle groenten toe, behalve het groene deel van de bosui.
  • Voeg na nog eens 2 minuten de woksaus toe en laat het een beetje indikken. Roer goed door en voeg nu het groene deel van de bosui toe.
  • Serveer de Thaise cashew kip met de gekookte jasmijnrijst. Strooi de overgebleven cashewnoten eroverheen als garnering.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!