Butter Chicken

Butter chicken, ook bekend als "Murgh Makhani" in de Indiase keuken, is een heerlijk en populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in Noord-India. Het is een smaakvolle en romige curry, gekenmerkt door malse stukjes gegrilde of gebakken kip, die worden ondergedompeld in een rijke saus op basis van tomaten, room en boter.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg 
  • 250 gram kipdijfilet
  • 50 gram kookroom
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepel(s) Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel(s) Garam Masala
  • 1 theelepel(s) citroensap
  • 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 theelepel(s) Cinnamon Powder "Lucullus" 40gr
  • 2 teentje(s) Garlic Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 stuk(s) ui
  • naanbrood

Instructies
 

  • Breng 300 ml water aan de kook in een pan. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, verlaag het vuur en kook de rijst afgedekt gedurende 15 minuten. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nog even stomen.
  • Snij de kipdijfilet. Snipper de ui.
  • Maak een kruidenmengsel van paprika, garam masala en kaneel.
  • Marineer de gesneden kipdijfilet in een kom met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 theelepels citroensap, de helft van het kruidenmengsel en 1 theelepel zout. Meng goed en laat even rusten.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de overige helft van het kruidenmengsel toe. Bak kort en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en voeg de slagroom toe. Zet het vuur laag en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de gemarineerde kip toe aan de saus samen met 1 bakje roomboter en 1 kaneelpoeder. Dek de pan af en laat het geheel op middelhoog tot laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • Roer de overige roomboter door de saus zodra de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met blaadjes koriander. Serveer de boterzachte kip met de gekookte basmati rijst en knoflook naanbrood.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!