Ponzu Kabeljauw
Ponzu Kabeljauw is verrukkelijk! De malse kabeljauw krijgt een knapperig korstje door het bakken, terwijl de ponzu-saus een heerlijke balans van zoet, zout en zuur toevoegt. Geserveerd met edamame boontjes voor een extra smaakdimensie.
Ingrediënten
- 2 stuk(s) Kabeljauw haas huidloos
- 200 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
- 50 milliliter Crispy chilli in oil "lao gan ma" 210gr
- 50 gram Geroosterde Erwten Wasabi 280gr
- 50 gram bruine suiker
- 1 stuk(s) Paksoi mini
Ponzu
- 100 milliliter Ponzu "Mizkan" 150ml
- 1/2 stuk(s) sjalot
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) rode peper
- bieslook
Bijgerecht
- 1/2 zak(ken) Sojabonen in peul "Umai" 400gr
- 50 milliliter Edamame Saus "Umai" 330ML
- grof zeezout
Instructies
- Hak de knoflook, bieslook, rode peper en sjalot fijn. Meng dit met de ponzu en zet het mengsel opzij.
- Vermaal de wasabi erwten.
- Meng de sojasaus met de bruine suiker en marineer de kabeljauwhaasjes in deze mix. Laat ze even marineren.
- Breng water aan de kook in een pan.
- Snijd de onderkant van de paksoi eraf en spoel de bladeren af onder de kraan.
- Kook de edamame in de kokende pan gedurende 3-4 minuten.
- Snijd de gemarineerde kabeljauw in twee stukken en breng naar smaak op smaak met peper en zout.
- Verhit een pan met ruim olie en bak de kabeljauw aan beide kanten goudbruin.
- Meng de warme edamame met de edamame saus en voeg grof zout toe.
- Presenteer het gerecht op een bord met de paksoi bladeren. Plaats de gebakken kabeljauw er bovenop, giet de ponzu-mix erover en voeg de crispy chili olie toe. Garneer met de vermalen wasabi erwten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!