Ponzu Kabeljauw

Ponzu Kabeljauw is verrukkelijk! De malse kabeljauw krijgt een knapperig korstje door het bakken, terwijl de ponzu-saus een heerlijke balans van zoet, zout en zuur toevoegt. Geserveerd met edamame boontjes voor een extra smaakdimensie.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 stuk(s) Kabeljauw haas huidloos
  • 200 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
  • 50 milliliter Crispy chilli in oil "lao gan ma" 210gr
  • 50 gram Geroosterde Erwten Wasabi 280gr
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 stuk(s) Paksoi mini 

Ponzu

  • 100 milliliter Ponzu "Mizkan" 150ml
  • 1/2 stuk(s) sjalot
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode peper
  • bieslook

Bijgerecht

  • 1/2 zak(ken) Sojabonen in peul "Umai" 400gr
  • 50 milliliter Edamame Saus "Umai" 330ML
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Hak de knoflook, bieslook, rode peper en sjalot fijn. Meng dit met de ponzu en zet het mengsel opzij.
  • Vermaal de wasabi erwten.
  • Meng de sojasaus met de bruine suiker en marineer de kabeljauwhaasjes in deze mix. Laat ze even marineren.
  • Breng water aan de kook in een pan.
  • Snijd de onderkant van de paksoi eraf en spoel de bladeren af onder de kraan.
  • Kook de edamame in de kokende pan gedurende 3-4 minuten.
  • Snijd de gemarineerde kabeljauw in twee stukken en breng naar smaak op smaak met peper en zout.
  • Verhit een pan met ruim olie en bak de kabeljauw aan beide kanten goudbruin.
  • Meng de warme edamame met de edamame saus en voeg grof zout toe.
  • Presenteer het gerecht op een bord met de paksoi bladeren. Plaats de gebakken kabeljauw er bovenop, giet de ponzu-mix erover en voeg de crispy chili olie toe. Garneer met de vermalen wasabi erwten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!