Thaise Tom Yum Kung
Thaise Tom Yum Kung is een hartverwarmend gerecht dat de smaken van de Thaise keuken samenbrengt. Deze aromatische soep is een harmonieuze mix van pittig, zuur, zout en zoet, wat resulteert in een explosie van smaken in elke hap.
Ingrediënten
- 180 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
- 1 pak(ken) Bean Vermicelli "Yanco" 100gr
- 1 blik(ken) Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
- 3 eetlepel(s) Tom Yum Paste "Mae Ploy" 400gr
- 1 eetlepel(s) Fish Sauce "Tiparos" 300ml
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 350 milliliter water
- 10 gram kippenbouillon gelei
- 1 eetlepel(s) honing
- 2 stuk(s) bimi
- 100 gram wortel
- 1 stuk(s) paksoi
- 2 teentje(s) knoflook
- 20 gram gember
- ½ stuk(s) limoen
Instructies
- Snijd de knoflook fijn en de wortel in lange slierten. Halveer de paksoi.
- Meng de kippenbouillon gelei met 350 ml warm water.
- Bak de knoflook en gember licht aan. Voeg de Tom Yum pasta toe en meng goed.
- Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe aan de pan. Zet het vuur lager en laat voorzichtig koken.
- Als de soep kookt, voeg je de vermicelli, wortel, garnalen en Bimi toe. Laat het geheel 5 minuten staan, af en toe roerend.Als de garnalen en noedels gaar zijn, voeg je de sojasaus, vissaus, honing en het limoensap toe. Roer alles goed door.
- Leg de gehalveerde paksoi in een soepbord en verdeel de gekookte vermicelli over twee borden. Giet de hete soep over de noedels.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!