Black Pepper Beef
Deze smaakvolle Black Pepper Beef is een heerlijk Aziatisch gerecht dat de perfecte balans tussen pittig en hartig biedt. Sappige biefstukreepjes worden kort gebakken en vervolgens gecombineerd met knapperige groenten zoals ui, paprika en bosuitjes. De toevoeging van fijngehakte knoflook en gember geeft een aromatische diepgang aan het gerecht.
Ingrediënten
- 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
- 2 eetlepel(s) Superior Dark Soy Sauce 150ml
- 2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 1 eetlepel(s) Shaoshing Chiew "Golden Lion" 600ml
- 200 gram biefstuk reepjes
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) bosui
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) gember
- 1 eetlepel(s) maizena
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de noodles gedurende 2 minuten. Spoel ze vervolgens af met koud water en laat ze uitlekken.
- Meng in een kom de maizena, Chinese rijstazijn, Dark Soy Sauce en oestersaus.
- Snijd de ui en paprika in grove stukken, snijd de bosuitjes eerst in vieren en daarna in reepjes, en hak de knoflook en gember fijn.
- Verhit 4 eetlepels olie in een pan. Bak de biefstukreepjes tot ze goed gekleurd zijn, breng op smaak met peper en zout, en bak ze 3-4 minuten. Haal de gebakken biefstukreepjes uit de pan.
- In dezelfde pan, bak lichtjes de knoflook en gember. Voeg daarna de gesneden paprika en ui toe en bak gedurende 4 minuten.
- Voeg de gebakken biefstukreepjes weer toe aan de pan.Voeg vervolgens de gesneden bosuitjes, gekookte noodles en de bereide marinade toe. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer het gerecht over twee borden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!