Sweet & Sour Sticky Chicken

Sweet & Sour Sticky Chicken is een heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht dat de perfecte balans vindt tussen zoet en hartig. Malse kipfiletreepjes worden gemarineerd, gebakken en vervolgens overgoten met een heerlijke saus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) bosui

Saus

  • 3 eetlepel(s) Sweet soy sauce (ketjap) "abc" 275ml
  • 2 eetlepel(s) Thaise Chilisaus "Lucullus"
  • 1 theelepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway"
  • 1 eetlepel(s)  Sushi Azijn "Otafuku" 500ml
  • (naar smaak) Sambal Oelek Extra Hot "Chi Chi" 200gr

Instructies
 

  • Begin met het koken van de rijst. Zet een pan met 300 ml water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de rijst toe. Verlaag het vuur en kook de rijst gedurende 15 minuten met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur na 15 minuten en laat de rijst nog even nastomen.
  • Snijd de kipfilets in dunne reepjes en de rode paprika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de bosuitjes schuin in dunne reepjes.
  • Plaats de kipfiletreepjes in een kom en voeg de maïzena toe. Meng goed, zodat de kip gelijkmatig bedekt is. Laat de kip ongeveer 10 minuten marineren.
  • Bereid de saus door de ketjap, chilisaus, sushiazijn, sesamolie en eventueel sambal (naar smaak) in een kom te mengen. Voeg versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.
  • Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak tot deze bruin en net gaar is. Haal de kip uit de pan en zet deze opzij.
  • Voeg nog 1 eetlepel plantaardige olie toe aan dezelfde pan. Bak de gesneden groenten in de pan tot ze goed gaar zijn, voeg vervolgens de gehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
    Voeg de gebakken kip, de helft van de bosuitjes en de bereide saus toe aan de pan. Laat het geheel even sudderen op laag vuur.
  • Verdeel de gekookte rijst over de borden (afhankelijk van het aantal porties) en leg de Sweet & Sour Sticky Chicken erbovenop. Garneer het gerecht met de overgebleven bosuitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!