Satay Noodle Soup

Satay Noodle Soup is een smakelijk en geurig Aziatisch gerecht dat de rijke, romige smaak van noedelsoep combineert met de gedurfde en hartige smaken van satésaus. Wat Satay Noodle Soup echt bijzonder maakt, is de toevoeging van satésaus, een pindasaus op basis van specerijen die een heerlijke nootachtige en diepe smaak aan de soep geeft.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram  Rice Noodles 3mm "Bamboo Tree" 400gr
  • 2 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
  • 1 eetlepel(s) Ketjap Manis "Lucullus" 250ml
  • 50 gram Satay Sauce "Cock" 200gr
  • 250 gram rundergehakt
  • 100 gram shiitake
  • 100 gram haricots verts
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) gember
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stengel(s) bosui

Bouillon

  • 1 blik(ken) Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
  • 15 gram kippenbouillon gelei
  • 500 milliliter water

Instructies
 

  • Kook de rijstnoedels gedurende 8 minuten in een ruime pan met kokend water. Spoel ze vervolgens af met koud water en laat ze uitlekken.
    stap 1
  • Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de haricots verts doormidden. Snijd de ui en shiitake in dunne plakjes. Snijd de bosui schuin in ringen, bewaar deze voor de garnering.
  • Bak het rundergehakt in een koekenpan. Zodra het gehakt begint te kleuren, voeg je de gesneden ui, shiitake en haricots verts toe. Bak dit samen totdat de ui begint te bruinen.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met de sojasaus, ketjap manis, knoflook, gember en satésaus. Bak dit alles gedurende 1 minuut mee en roer goed door.
  • Voeg de kokosmelk, kippenbouillon gelei en water toe aan de pan. Roer goed en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de gekookte rijstnoedels over 2 borden. Giet de soep over de noedels. Garneer het gerecht met de gesneden bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!