Smashed gyoza
Smashed Gyoza, een smakelijke Aziatische lekkernij, neemt de traditionele gyoza-dumplings naar een nieuw niveau. Serveer ze met je favoriete dipsaus voor een onweerstaanbaar lekkere snack of voorgerecht.
Ingrediënten
- Gyoza skin 10*10cm "happy belly" 300gr
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "umai" 330ml
- 1 eetlepel(s) Sesame oil pure "foreway" 185ml
- 200 gram kippengehakt
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) gember
- 1 stuk(s) rode peper
- 100 gram witte kool
- 1 stengel(s) bosui
Video
@umaifoodstore Smashed Gyoza - TikTok recept! Hey TikTok-familie, welkom terug bij onze kookavonturen! Vandaag delen wij iets super leuks en heerlijks: smashed gyoza! Bekijk meer recepten met producten uit onze foodstore via onze website www.umaifoodstore.nl #smashedgyoza #gyozarecipe #gyoza #umaifoodstore #aziatischesupermarkt #netherlands🇳🇱 #tasty #foodrecipe
♬ Pretty (Sped Up) - MEYY
Instructies
- Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de witte kool zo fijn mogelijk. Hak de rode peper in kleine stukjes. Bewaar de zaadjes als je van pittig houdt, anders kun je ze verwijderen. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Doe het kippengehakt in een kom en voeg alle gesneden groenten toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, sojasaus en sesamolie. Meng alles goed door elkaar.
- Haal de Gyoza vellen van elkaar en leg ze naast elkaar klaar. Voeg 1 eetlepel van het gehaktmengsel toe aan elk Gyoza vel. Druk het gehakt plat met je vingers of een lepel.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Gyoza met de gehaktzijde naar beneden gedurende 3 minuten. Draai de Gyoza's vervolgens om en bak nog eens 2 minuten aan de zijde met het deeg, tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer de gebakken Gyoza's met je favoriete dipsaus.Tip: Je kunt het kippengehakt vervangen door bijvoorbeeld varkens- of rundergehakt voor een andere smaakvariatie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!