Sticky Chicken Potato
Sticky Chicken Potato is een verrukkelijk gerecht dat een harmonieuze combinatie biedt van sappige kipballetjes en zachte aardappelen, gehuld in een plakkerige saus. De saus, bereid met een combinatie van zoete en hartige ingrediënten, karameliseert tijdens het koken tot een glanzende en zijdezachte laag die zich om de kip en aardappelen wikkelt.
Ingrediënten
- 10 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
- 2 eetlepel(s) Ketjap manis "lucullus" 250ml
- 2 eetlepel(s) Sesamzaad Wit 1kg
- 300 gram kippengehakt
- 450 gram krieltjes
- 6 eetlepel(s) honing
- 120 milliliter water
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) paprika
Instructies
- Snijd de krietjes door midden.
- Snijd de paprika in dunne reepjes, de ui in grove blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
- Combineer het kippengehakt met de ketjap manis en vorm er 6 gelijke balletjes van.
- Bereid een saus door honing, water en sojasaus te mengen.
- Verhit een diepe pan en bak de kippengehaktballetjes rondom bruin.
- Voeg de gehalveerde krieltjes, ui en paprikareepjes toe aan de pan en bak ze samen met het gehakt gedurende 4 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak dit nog 1 tot 2 minuten mee, samen met de aardappels en het gehakt.
- Giet de saus in de pan en laat alles inkoken tot er een plakkerige saus ontstaat.
- Verdeel de krieltjes met groenten over 2 borden (of meer, afhankelijk van het gewenste aantal porties). Leg de gehaktballetjes over de krieltjes. Garneer het gerecht met sesamzaadjes voor een finishing touch.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!