BBQ Thai Black tiger
BBQ Thai Black Tiger is een heerlijk en smaakvol gerecht dat het beste van de Thaise keuken combineert met de sappige smaak van black tiger garnalen. Dit gerecht is een populaire keuze voor liefhebbers van zeevruchten die houden van de rokerige en verkoolde smaken van de BBQ.
Ingrediënten
- 1 pak Black Tiger 8/12 HOSO 1kg
- 4 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 4 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 1 eetlepel(s) Fish Sauce "Tiparos" 300ml
- 1 eetlepel(s) Yuzu Juice "Kishida" 150ml
- 2 eetlepel(s) bruine suiker
- 6 tot 8 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) limoen
Instructies
Voorbereiding
- Meng de sojasaus, oestersaus, vissaus, bruine suiker, gehakte knoflook en limoensap tot een saus. Zet de saus opzij.
- Om de garnalen te grillen, open je ze zodat ze plat op de grill kunnen liggen. Leg een garnaal op een snijplank. Maak met een scherp mes een snede vanaf het begin van de staart (laat de staart eraan) tot aan de kop van de garnaal.
- Draai de garnaal om en druk lichtjes met je handpalm om de garnaal plat te maken (maak je geen zorgen als de schaal een beetje loslaat).
- Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur tussen 200 en 230 C°. Terwijl de BBQ aan het voorverwarmen is, laat de garnalen in de saus marineren.
Grillen
- Als de garnalen groot genoeg zijn om niet door de roosters te vallen, leg je ze direct op de grill. Als de garnalen kleiner zijn, spreid dan eerst een stuk aluminiumfolie of bananenblad over het rooster en leg de garnalen daarop. Je kunt de garnalen ook op spiesjes rijgen (indien van hout, eerst even laten weken in water).
- Bestrijk de garnalen met de overgebleven saus wanneer je ze voor de eerste keer omdraait. Grill ze gedurende 3-5 minuten aan elke kant. De garnalen zijn gaar wanneer het vlees van doorschijnend naar roze-wit verandert en de schaal aantrekkelijk felroze wordt.
- Serveer de gegrilde garnalen met verse partjes limoen of citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!