Sticky Honey Sriracha Chicken Ramen Noodle

Sticky Honey Sriracha Chicken Ramen Noodle is een smaakvol gerecht dat het beste van de Aziatisch geïnspireerde smaken combineert in een kom ramen. Deze fusioncreatie bevat malse stukjes kip geglaceerd met een kleverige en zoete honing sriracha saus, die een perfecte balans van pittigheid en zoetheid toevoegt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 3,5 eetlepel(s) Sriracha Chilisaus "Flying Goose" 730ml
  • 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 eetlepel(s) Shiragiku Azijn "Mizkan" 150ml
  • 1,5 theelepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
  • 2 pak(ken) Ramen noodle "golden lion" 180gr
  • 50 gram Zoete Maiskorrels "umai" 425ml
  • 300 gram kipfilet
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 50 gram haricoverts
  • 50 gram honing
  • 1 eetlepel(s) maiszetmeel
  • 2 teentje(s) knoflook

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Snijd de paprika in reepjes, halveer de haricoverts en hak de knoflook fijn.
  • Meng sriracha, honing, rijstazijn (Shiragiku Azijn "Mizkan"), sojasaus, sesamolie en maïszetmeel om een saus te maken.
  • Breng water aan de kook in een pan. Voeg de ramennoedels toe en kook deze 3 minuten. Giet de noedels af en zet ze opzij.
  • Kruid de kipfilet naar smaak. Bak de kipfilet goudbruin en voeg vervolgens de helft van de saus toe. Haal de kipfilet uit de pan en zet deze opzij.
  • Bak in dezelfde pan de paprika, haricots verts en knoflook.
  • Voeg de resterende saus toe en laat het geheel gedurende 1 minuut koken.
  • Voeg de kipfilet en de noedels toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gerecht over 2 borden (of meer, afhankelijk van het gewenste aantal porties).
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!