Knoflook Black Tiger Met Tomaten Orzo

Knoflook black tiger garnalen met tomaten orzo is een heerlijk en smaakvol gerecht dat sappige Black Tiger garnalen combineert met de rustgevende smaken van knoflook, tomaten en orzo pasta.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 180 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
  • 170 gram orzo
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) courgette
  • 4 stuk(s) tomaat
  • 10 gram basilicum
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram bieslook

Zelf toevoegen

  • 250 milliliter groenten bouillon
  • olie
  • zout & peper

Instructies
 

  • Bereid de bouillon. Pers of hak de knoflook fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd samen met de bieslook fijn. Snijd de courgette in dunne reepjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit 1/2 eetlepel olie in een koekenpan met deksel en bak de orzo op middelhoog vuur gedurende 1minuut. Giet de bouillon over de orzo, dek af en kook 11-12 minuten op laag vuur. Roer regelmatig en voeg meer water toe als de orzo te droog is. 
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok of diepe koekenpan met deksel en fruit de knoflook en rode ui 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen en de helft van de verse kruiden toe en bak 3-4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de wok of koekenpan en wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden. 
  • Bak in dezelfde wok of koekenpan de courgette linten 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 4 minuten op middelhoog vuur smoren tot de courgette beetgaar is.
  • Haal de courgette uit de pan en zet opzij. Voeg de tomaten toe aan dezelfde pan en bak 3 - 4 minuten. Voeg dan de orzo toe en verwarm 1 minuut op hoog vuur.. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de orzo over de borden en leg de courgettelinten erbovenop, in de vorm van een spiraal. Leg de knoflookgarnalen ertussen en garneer met de overige verse kruiden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!