Japanse Curry
Japanse curry, of karē (カレー), is een populair gerecht in Japan met een dikke en hartige currysaus geserveerd over rijst. In tegenstelling tot Indiase of Thaise curry's heeft Japanse curry een mildere en zoetere smaak, met een dikkere consistentie die lijkt op een stoofschotel.
Ingrediënten
- 2 blokjes Golden curry medium hot ''s&b'' 220gr
- 200 gram Pandan rice ''mali flower'' 1kg
- 150 gram aardappelen
- 300 gram kipfilet
- 350 milliliter water
- 150 gram wortel
- 1 stuk(s) ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk(s) verse gember
Instructies
- Snijd aardappelen, uien en wortelen in grote stukken. Hak de knoflook en gember fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verhit olie in een pan en bak de kipfilet tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de groenten toe in de pan en bak tot de uien bijna glazig zijn.
- Voeg water toe in de pan en laat koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.
- Bereid ondertussen de rijst voor. Spoel de rijst meerdere keren met koud water tot het water helder is. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en breng het weer aan de kook. Als het water kookt, dek de pan af en laat de rijst ongeveer 10 minuten koken. Giet de rijst af, doe het terug in de pan, dek af en laat nog 10 minuten rusten.
- Voeg curry blokjes toe aan het vlees en los al roerend op in licht kokend water.Tip: Je kunt ook 1 soeplepel kookvocht uit de pan nemen en eerst de blokjes smelten, daarna toevoegen aan het mengsel.
- Serveer de rijst en curry samen in een diep bord.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!