Ramen Noodle Soep
Ramen noodle soep is een populair Japans gerecht dat meestal bestaat uit Chinese tarwenoedels geserveerd in een smaakvolle bouillon, samen met verschillende toppings. Dit wordt vaak gegeten als een snelle en gemakkelijke maaltijd.
Ingrediënten
- 140 gram Ramen Noodle "Jinmailang" 1kg
Saus
- 40 gram Shiro Miso 1kg
- 1 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
- 1 eetlepel(s) Shiragiku Azijn "Mizkan" 150ml
Bouillon
- 20 gram kipbouillon
- 700 milliliter water
Rundergehakt
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio" 170gr
- 1 eetlepel(s) Sake
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk(s) gember
- 200 gram rundergehakt
Topping
- 1 stuk(s) shiitake
- 2 stuks gemarineerde eieren
- 1 stuk(s) paksoi
- 1 stengel(s) bosui
Instructies
- Kook de ramen noodles 4 minuten en verdeel ze over 2 diepe borden.
- Maak een saus van de misopasta, sojasaus en rijstazijn. Verdeel de saus over de 2 diepe borden.
- Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de bosui schuin in ringen. Bewaar de bosui voor de garnering.
- Kook 700 mililiter water en voeg de kip bouillon gelei toe.
- Bak het rundergehakt in een koekenpan. Breng op smaak met sojasaus, sake, knoflook, gember en gochujang.
- Verdeel de soep over 2 diepe borden.
- Snijd de paksoi door midden en de shiitake in reepjes. Verdeel dit over de soep.
- Verdeel het gehakt over de soep.
- Snijd de eieren doormidden en garneer samen met de gesneden bosui over de soep.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!